Да чуя блага новина
и днес е рядката ми радост.
И туй е лошата страна
за старост, даже и за младост.
Добрите днеска новини
превръщат дните ми във празник.
Забравям всички руини
и сладък ми е всеки надник.
След лошото на всеки ден,
красивото ме вдъхновява.
Макар и вече посребрен,
любов във мен се появява.
Красив ми става пак светът –
душата ми потъва в сладост.
А щом и други ме четат,
изпълвам се със още радост!
© Никола Апостолов Всички права запазени