19.08.2009 г., 12:10 ч.

С посвещение на Любовта 

  Поезия » Философска
539 0 1

Корици извехтели с калиграфски надпис

прегръщат нежно история човешка;

изплетено от нишки - тънки златни

гледат на живота със насмешка.

 

Роман за любовта в ръцете си държа.

Любов - тревожна, неудобна и гореща,

по-тайнствена от сътворението на света,

изпепеляваща от първа до последна среща.

 

От страниците лъха на трендафил,

под чиито цветове душите си разголиха

жена и мъж... и сетне те се сляха

в символ на искрено обичащите хора...

 

Роман с посвещение на чувството, което

може да убие и с целувка да осакати

и което може пак да съживи сърцето,

някога престанало от болка да тупти.

              

                                            ...С поклон!

 

                                           17.06.2009г

© Емануела Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??