22.05.2019 г., 11:37 ч.

С простосмъртни имена 

  Поезия » Гражданска
895 2 1

Ако всеки градец или град, 

ако всяко българско село,

паметник имат на своя площад,

знак „ин мемориам“ и стела

с имена в бронз или вдълбани –

простосмъртни, на паднали в бой,

ще осмислим: всъщност е знаен

подвигът, извършен от свои...

Кръв за роден край са пролели,

своя живот са дали деди...

 

Имена във фамилия вплели...

Имена - пътеводни звезди...

 

Живодар Душков

© Живодар Душков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодарение на тези знайни и незнайни герои има България!
    Поздравления,Душков Живодар!
Предложения
: ??:??