Плачат децата на града,
спасение те не намират,
че онеправдани са от "реда",
който те не избират.
За мир те жадуват,
за справедливост и утеха,
понякога даже гладуват,
слънцето им те отнеха.
Хората на черния труд
жертви са най-често,
мачка ги "бизнесменът" груб,
как издържат, не знам, честно.
За тях не достигат благата,
бедно, скромно те живеят,
отиват да пият в механата,
по-леко мъката да преживеят.
© Георги Всички права запазени