26.07.2022 г., 13:06 ч.

С вярата, а не в страха 

  Поезия » Философска, Оди и поеми, Друга
357 0 3

Тялото ми се разтваря,

слива се със топлите лъчи.

песента ми подмладява,

тръгвам пак след своите мечти.

 

Тя душата е безсмъртна.

Вече не изпитвам страх!

Колко радости тепърва

имам да изпитам пак!

 

Господ в мен и аз във Него,

Все след Него ще вървя!

Няма веч да се отделям,

няма вече да тъжа.

 

Вече все сърцето си ще слушам,

Не парите, не страха.

Тя, душата, знае пътя!

Неин фар е любовта.

 

От любов и правда воден -

пак живея в светлина!

И на всичко съм способен,

С вярата, а не в страха!

© Александър Лозанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сетих се най-философското прозвище - алкаш!
  • Благодаря! Навремето ми се искаше да си измисля прозвище, което да звучи като име на гръцки филосооф и така се спрях на Александър Лозанов Който Неспирно Единството Търси
  • Дано! Лесно е, но трябва много смелост, много.
    Никнеймът ти ми звучи, като акне
Предложения
: ??:??