4.11.2007 г., 11:26 ч.

Саксия 

  Поезия » Друга
945 0 2

Не се отърсват от съмнения,
    наглеждат ме под вежди,
        сякаш, за да ме нарочат
цялата за грешна:
        че бил просъхнал люлякът,
        че е отъпкано до стълбите,
        че ми е източно наречието...

Насреща ми - иконата, а тя
        прощава,
когато под обвивката обречена
на хлорофилното ми тяло,
            пълно до средата с кръв на насекоми,
се проличават

        или поникват ми
(понеже семката ми беше бяла)
две светли линии като очи огромни,
но вътрешни очи -
        за да си спомням.

                (Дори когато ослепея
и спре от мен да ги боли,

ще бъда два пъти по-бяла и по-жадна
за фасетните мушици и пчели.)

© Елед вен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Стихотворението е редактирано.
  • Ако всички гледахме с вътрешните си очи,светът щеше да е по-добър,но уви!Хареса ми,много оригинална идея!
Предложения
: ??:??