15.06.2021 г., 13:40 ч.  

Сакън, папаз, дан чуй шейтан 

  Поезия » Хумористична
672 2 11

Тук черква е, джамия - там,

а по средата, на чаршия,

е седнал попът до имам

и темите им са от тия,

от Библията и Корана.

Идилия една, седянка

под ореха, на хладна сянка.

Но изведнъж, какво му стана? -

и попът нещичко прошепна,

и ходжата така се сепна,

и не от ужас, не от грях,

отвърна тихичко: 

                                - Аллах!

Какой туй моабет? Аман!

Сакън, папаз, дан чуй шейтан!

С локум ша дойди и сусам,

чи сякаш е шекер байрям!

Ша кажи то " Джанъм, джанъм! " ,

ша слъжи са гюзел ханъм...

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??