5.02.2010 г., 16:03 ч.

Саламна поезия 

  Поезия » Гражданска
666 0 5

Отново правиш стъпките нелепи

пред рафтовете със луканки и кайми,

отново гледаш шарени пакети,

запълнени с безжизнени котлети и псувни.

 

Сияеш като слънце пред маслини

и си задаваш пак един въпрос,

защо ни е зехтин и олио, когато

подливат ни го, даже внос.

 

А слюнките ти се събират и пред щанда

пред буци сирене, и шунки, и ребра.

Дори не смеят да се втурнат в дестинации

от морски дарове с огромни пипала.

 

Накрая позеленяваш и пред касата.

Усмихват се, а всъщност те премятат,

но вече свикнал си с нагласата:

"Числата във България ужасно се пресмятат”.

 

Ала стъпките са и нелепо вкусни,

поднесени във сос от чевермето,

понеже да си българин е бреме,

но нека не е празно гювечето.

© Мир Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??