26.01.2012 г., 10:35 ч.

Сам под дъжда 

  Поезия
763 0 1
от Добрин Петров

Нощем по пустите улици
пак се разхождам. Самотен...
Под лампите, дето мъждукат,
вятърът тъжно косата ми роши.

Подминава ме, свит в своя шлифер,
човек със каскет до очи,
пред осветена витрина се спира,
но пак втурва се, сякаш нещо гори.

Заръмява ситен дъждец,
колкото да намокри земята.
А аз на ъгъла, под стряхата скрит,
все чакам да срещна Съдбата.

Но няма я... Нито жива душа,
наоколо, освен мен, да се скита...
Сам със себе си пак съм, си казвам,
и в гърдите ми буцата свива се.

Неони красиви пак мигат, жужат,
и бавно към къщи ме водят краката,
пристъпвам под сенките, дето не спят,

че сам под дъжда съм, аз тихичко плача...

© Добрин Петров Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "пристъпвам под сенките, дето не спят,
    че сам под дъжда съм, аз тихичко плача..."

    Не сам, а заедно със Самотата...
    Тя спътница е, без чадър върви
    Дъжновни капки попиват в душата
    прераждат се в очи, като сълзи!

    Поздрав за докосващите стихове!
    Едно кафе http://www.vbox7.com/play:3ef3d47b
Предложения
: ??:??