Ще те затрупват хиляди въпроси,
ще те обременяват хиляди вини,
ще плачеш със усмивка без сълзи,
от много болки ще спре да те боли.
Със утрото на "ти" ще спориш,
с нощта в безсъници ще си говориш,
ще съзерцаваш картини без очи,
и ще миришеш рози без бодли.
Изгубен в монотонността на дните,
самоубивайки се бавно в самота,
бездушен по течението се носиш
на орисията, наречена река.
И стигнал спирка "няма накъде"
не виждащ брод и нищо не очакващ -
заровеното надълбоко в душата ти дете,
с надежди гмурнало се някога в живота,
с гръм и трясък агонията ще посече,
и с крехката си мъничка ръчица
отново към безкрая ще те поведе!
© Ссссс Всички права запазени