Сама сълза
Животът не е в мъртва поза.
Нито е в онзи грозен смях -
под маската, когато ти се плаче.
Не хленчи никога от страх
пред гроба на разстреляната обич.
Не е духовен онанизъм - скъпа
виагра за лишените от чувства.
Скрити истини дарил ни е животът.
Последната сълза на стареца
това е. Не е брилянт. Сама сълза е.
Не става за годежен пръстен.
Отронена, изгубена надежда.
Загадката - останала безценна.
Посланието тайно на Човека.
© Виолета Томова Всички права запазени