18.09.2018 г., 16:22 ч.

Само светлина 

  Поезия » Любовна
341 0 2
Йонка Янкова

 

Само светлина

 

Как и защо съм на този свят?
Искам да захвърля старата си дреха.
Искам да се разнищя, да се опозная.
Кой е дарил душата ми,
кой сърцето ми е докосвал във времето?
Ръцете неспокойни, изгарящи, 
кой ми ги подари?
Коя съм аз, кажете Богове.
Защо ме изгаря силна обич?
С омразата се разминавам.
Вятърът ме брули и навява спомени,
следва ме мълчанието тихо.
И защо днес в мене нещо се бушува,
бори се и ме взривява.
Мечтите ми, хранител на доброто,
искам от моят огън и обич да дам.
Искам светът да свети от чистота,
да има радост и никога тъжни сърца.
Искам само светлина.
О, Господи, дай ми само светлина.

 

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??