САМО ТРИ, НО ИСТИНСКИ
Само в лятно
салкъмено време
случва се принц пясъчен
да поеме
своята мисия
слънчева
през юнската ръж,
... и Рицар,
и скитник, и мъж...
Щастливи са
всички онези,
които през юли, пленени
от надежди
и крехки, и знойни,
примамливи,
страстния зов са дочули,
в Целувки
под налетите дюли...
Понесени от
август лазурен
в морска омайна тревога,
посрещнали
живота бурен
гларуси
крила огъват мощно,
от Маяци
ревнуват ни... снощно...
© Делфи Всички права запазени