27.12.2007 г., 15:41 ч.

Само във съня ми... 

  Поезия » Друга
971 0 19
Стоя в предпразничната нощ сама...
очаквам те, тъй както много нощи,
загледана във непрогледната тъма -
ще чакам... и ще се надявам... още...
Отворена за теб е пътната врата,
отворено е и сърцето ми за тебе,
а обичта ми - пътеводна светлина,
пътеката към мен ще ти огрее...
Очаквам те - в уют и светлина,
догарят вече празничните свещи,
във сенките им стеле се тъга -
нечакани потичат сълзите горещи...
Къде се дяна топлината от преди?...
Нима загубих цялата ти обич вече?...
Болезнени във мен са мислите, дали
ще дойдеш ти, поне за тази вечер?...
И тази нощ надеждата ми се стопи, 
аз чаках, както много други нощи...
незряща от изплакани сълзи
по тебе... да мечтая ли все още?...
С проядена от колебания душа
очите си  притварям уморени...
И тази нощ отново съм сама...
и само във сънят ще си до мене...

© Мила Нежна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??