21.08.2017 г., 15:03 ч.

Самочувствие 

  Поезия » Философска
336 1 4

                                              Самочувствие

 

Човек горделив и нахален със самочувствие,

а всъщност не заслужава дори съчувствие.

С модни дрехи и тъмни очила,

с красива дама, нова западна кола.

 

Тази жена дали е заради него или за пара,

Говори високо, човек невъзпитан,

Държи се арогантно, знае всичко, а не е питан.

 

Добрите хора той не уважава,

добро възпитание не притежава! 

За него те са наивни глупаци,

работещи честно за хляба си "тъпаци".

Но не е важно кой си в този свят,

да си добър човек с ценностите.

Не е важно дали си беден или богат!

 

Самочувствие имаш когато си постигнал нещо сам.

Когато си натрупал опит голям!

Когато оставил си след себе си следи!

И не се биеш за това в гърди!

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??