20.11.2007 г., 9:56 ч.

Самодивски танц 

  Поезия
627 0 3
Ще танцуваш ли с мен тази вечер?
Ще танцуваш ли, ветре, кажи ми!
Под беззвездното зимно небе
аз ти давам ръка - ти вземи я!


И реката, за нас, заледена,
е притихнала, тихо ни пее.
В лунни лъчи пременена,
аз те чакам - ела и повей ме!

Ще танцуваш ли с мен тази вечер?
На брега край върби оголели,
аз ще спускам косите си медни,
ти ела... Залюлей ги!

И тревата, за нас, наросена,
е притихнала, тихо ни пее.
В звездни лъчи пременена,
аз те чакам - ела и повей ме!

Ще танцуваш ли с мен тази вечер?
Ще танцуваш ли, ветре, кажи ми!
Под беззвездното зимно небе сме
и самодивно всичко е позволено...

© Стаси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??