... самопричастие или: Среща на дявола в мен с очите, с които ме гледаш...
Ококичих се. Снегът ми ме боли.
Степта е няма, паднала богиня.
Орел ранен към мен пълзи.
Стани, Небе. За глътка имам вино.
И лепне пакостлива жал.
На пепелта последната молитва.
Два мига и ръце във дървен сал.
На бедуина капката опитай.
По пясъчните устни да изпръхне.
Солта на всички рани изболени.
И някакъв часовник дъха, дъха.
Стрелките му са спрели върху мене.
Сега какво? Завързано мълчиш.
Пират във буря. И на сянка - припек.
Едно изсъхнало от мълния дърво.
Което дявола във мен повика.
© Таня Георгиева Всички права запазени