6 мар. 2016 г., 20:57

Среща на дявола в мен с очите с които ме гледаш... 

  Поэзия » Любовная
2965 1 6

 

... самопричастие или: Среща на дявола в мен с очите, с които ме гледаш... 

 

Ококичих се. Снегът ми ме боли.

Степта е няма, паднала богиня.

Орел ранен към мен пълзи.

Стани, Небе. За глътка имам вино.

 

И лепне пакостлива жал.

На пепелта последната молитва.

Два мига и ръце във дървен сал.

На бедуина капката опитай. 

 

По пясъчните устни да изпръхне.

Солта на всички рани изболени.

И някакъв часовник дъха, дъха.

Стрелките му са спрели върху мене.

 

Сега какво? Завързано мълчиш.

Пират във буря. И на сянка - припек.

Едно изсъхнало от мълния дърво.

Което дявола във мен повика.

© Таня Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??