25.06.2007 г., 1:20 ч.

Самота 

  Поезия
671 0 0
Самота

Самота... пак тягосно мълчание
подтиска ме, усмивката от устните изсмуква,
не ми оставя даже и протяжното стенание,
което милост и внимание да предизвика...

Самота... на сърцето ударите заглушава,
затихва пулса, сякаш вече не живея -
не ще чуеш моя глас сред тази врява
дори и с твойто име на устата да изтлея...

Самота... отровила ме е отвътре -
оплела чувставата ми във коварните си мрежи,
но надеждата по вечно идващото утре,
изпълва ме с нестихващи копнежи...

Копнежи, че и самотата някога ще свърши,
че и след мрака идва светлина,
че ще се намери някой пак сълзите да избърше -
да бъде пристан за измъчената ми душа...

© Надежда Рашева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??