9.05.2010 г., 19:00 ч.

Самота 

  Поезия
405 0 0

Празно, пусто, тъмнина.

Бавно спуска се нощта,

сграбчва нежната душа;

Черна гадна празнота,

нокти във сърцето впива,

всичко вътре пак изстива,

искаш капка топлина,

но усещаш... самота.

Но светът щом стане черен

и те изпълни празнота,

потърси в нощта приятел верен

и протегни несигурна ръка;

По пътя тъмен ще намериш

подкрепа, сила, свобода,

на топло рамо да поплачеш,

с усмивка мила да те сгрее,

и с нова сила да закрачиш,

и пак сърцето да запее.

© Пламен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??