Отново съм в окопите на самотата...
прояждаща е тя надеждата последна моя.
И пак във плен съм аз на тъмнината...
насочил мисълта си към душата нежна твоя.
За поред път обгърнат съм от тишината...
а сърцето ми сломено не издържа вече на покоя.
В мисълта ми образи безчет редят се...
но дори и там те виждам аз да тичаш.
Спомените ми за теб държат ме...
но дори и в тях от мен отлиташ.
А колко красиво е сърцето твое...
но във него ти за мен не питаш.
И редят се отново самотните звезди на небосвода...
там греят те, но в душата ми тъмнина злокобна се е загнездила.
И самотни птици пеят свойта нощна песен във изгора...
чувам ги дори аз да се смеят, но ти със тишина си ме дарила.
Клоните на две дървета се преплитат в тази късна доба...
сякаш прегърнати са те, но ти със самота си ме повила.
И не спирам аз да мисля как да те намеря...
и не искам аз да зная, че надеждата я няма.
Искам аз сърцето ми със тебе да си сгрея...
а не отново само тялом да сме двама.
А как желая само със сърцето твое да се слея...
но ти за мен недей се притеснява.
Силен съм... и за тебе силен ще остана!!!
© Ангел Михов Всички права запазени