2.10.2017 г., 1:29 ч.

Самотата 

  Поезия » Друга
336 0 2

 

Самотата е незаключена килия

от човешкия доживотен затвор.

Векове сред нея живеят ония,

що не искат да тлеят в коптор.  

 

Щит е от прието отчуждение

срещу несгоди, мъка и злина.

В доброто човешко е съмнение

и в съществуване на честноста.

 

Със стени и прозорци слепи,

но таванът е обсипан със звезди,

украсен с бродиращи комети

и стълби, отвеждащи към мечти.

 

Понякога сред тях тишината

разрязват щрихи и непонятни думи.

Те на тълпата не разказват,

че слънцето ранява без куршум.

 

Самотата е единична килия

сред безразлично човешко гъмжило,

в което търсиш да откриеш

нещо непознато, съкровено и мило.

    

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??