23.10.2006 г., 11:29 ч.

Самотата е болка голяма 

  Поезия
782 0 1

Самотата е болка голяма


Стоя тук сама... самотно ми е и скучая...

Самотата обгърнала е моята душа...

понякога чувствам че ме задушава...

Стоя тук... сама, при мен е само самотата...

Умислено зарових пръсти във косата,

и припомних си старото време...

Време, в което не знаех що е самота,

време, в което все сред приятели бях,

и с усмивка сияйна мъжките погледи следях...

И питам се къде отиде това време, когато

бедна и без нищо бях, но спокойна душата ми беше...

А какво постигнах сега, когато материално нищо не ми липсва,

а вътре в мен е празно и самотно...

И мога ли отново да си върна онази искра,

която в дните стари вътре в мен искреше,

но знам сега и знам, че не греша: в живота всичко може да се купи,

но аз не мога да си купя мир и утеха за душата така празна и самотна... А как копнее за нежност...

за две топли ръце, който с нежност да я вземат...

който с любов да я дарят...


© Добромира Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Душевната пустота е страшна...
    Поздравления за идеята!!!

    /Мисля, че на места се губи ритъма, а в последните два реда който е по-добре да бъде коИто/
Предложения
: ??:??