25.03.2009 г., 13:38 ч.  

Самотата и аз 

  Поезия » Друга
873 0 19

Самотата ме хвана за гърлото,
стисна пръсти, присвила очи,
процеди ми, че няма отърване -
сякаш знаеше колко боли.

И заровена в праведни делници,
виках дявола да се сродим,
а сърцето ми - вятърна мелница,
се превръщаше в сляп пилигрим.
И живота си късах на залъци,
и преглъщах го сух и без сол,
а ключари от приказни замъци
ме отпращаха по протокол.
И се скитах с гарота на шията,
сбирах прах, сбирах път във вързоп.
Не успях да разтуря магията,
не успях да си струпам гнездо.

Все така самотата за гърлото
ме души и не дава бял ден.
Вече зная, че няма отърване -
тя е жадна да пие от мен.

Радост Даскалова

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??