12.02.2008 г., 19:17 ч.

Самотна искрица 

  Поезия » Друга
622 0 1

 

Тихо през нощната тъма

пристъпва дете едно,

луната му прави път сама,

но бленува то за топлина, легло.

 

Призрачно шумят борове, ели,

вятърът ледено и пронизващо вее,

скоро ще изчезнат всичките следи

и никой тъжна песен няма да пее.

 

И ето, всичко е към края свой,

изгасна поредната самотна искра,

и ето, отново наоколо е пълен покой,

да, приятелю, животът е коварна игра.

© Ден Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Животът е голямо чудо, миличка!Пожелавам ти да не бъдеш сама!
Предложения
: ??:??