Самотна надежда
Сам в празната квартира,
не успявам да заспя,
далеч от всички и в мира
живота си да подредя.
Хората около себе си отблъснах,
те няма да ми го простят,
връзката си с тях прекъснах,
чакам да ми отмъстят.
Пътя сам поех трънлив,
очаквах много "изненади",
превърнах се в саможив,
изградих своите прегради.
Бог остана, в него вярвам,
всичко друго избледнява,
болката отгоре му стоварвам,
а той само наблюдава.
С малкото останала ми прежда,
мечтите свои изтъкавам,
съдбата моя, тя ще отрежда,
за любов единствено се надявам.
12.05.2015.
© Зеленко Зеленков Всички права запазени