18.06.2009 г., 20:01 ч.

Самотна нощ 

  Поезия
498 0 2

Самотна нощ

 

Кристална чаша с вино

беше пълна през нощта.

Бляскави кристали ситно

бистрят лятна топлина.

 

Студено, мраморно око

беше пълно със мастило.

Тръпки, тъй неразгадано

бистрят лятното мъртвило.

 

Нежни листове хартия

бяха пълни с точка и черти.

Страсти, тъй неизживени

бистрят летните горещини.

 

А луната тихо сияе -

тъжен стон на безкрай.

Утрото с нея  играе:

Хайде, Луно...

                          ...още малко сияй !

© Ангел Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??