Защо са ми отломките от теб? –
на друга даде ти сърцето си!
За какво да съм със теб навред,
като вярно куче, което те следи.
Отдадох ти живота си и младостта,
отдадох ти се цяла в свойта красота.
Кълнях се, че твоя ще е моята душа,
но за какво? – за една самотна празнота!
Защо са ми отломките от теб?
Защо ми е една любов жестока,
която никога не ще е част от мен,
защото ти ще гледаш в другата посока.
© Марина Стоянова Всички права запазени