2.04.2017 г., 21:56 ч.

Самотна роза 

  Поезия » Гражданска
719 3 1

Самотна роза

 

Червена роза – дар на любовта

сама посрещна утрото в парка.

А как щастлива беше през нощта –

свидетел на любов красива, жарка.

 

Сълзи-роса по розата блестяха,

сълзи от мъка и от самота.

Тя спомни си как тук щастливи бяха

момиче и момче, и любовта.

 

Тук снощи на любимото момиче

поднесе роза влюбено момче.

Със роза искаше да я закичи –

в любов без думи тъй да се врече.

 

Но тръгнаха си. Розата остана

забравена на пейката сама.

И как боли сърцето, като рана –

на розата с чувствителна душа!

 

Март 2017 г.

© Мария Събева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??