8.05.2022 г., 20:19 ч.

Сантиментална душа 

  Поезия » Любовна, Друга
291 0 2

 

Събличах ги кожа по кожа, 

а всъщност - събличах души. 

Да обичам не смеех, не можех, 

в тъгата намирах очи.

 

В късни вечери лунни изгарях 

да видя любов, ала тя 

бе в пеперудени струни, 

тон, а всъщност – война.

 

Сухи газех цветята по пода,

сухо съхнех сама като лист.

В прах се превърнах, в дируга,

лицето в безследност затрих.

 

Оставях в звездите копнежи

и молех за капчица страст.

Ала всички се смееха шумно – 

била съм „брътвежи” за тях.

 

Тишината след време заемах.

В нощите кротко си спях.

Събличах се кожа по кожа,

но душата лъжа е - разбрах.

 

Ръцете си свивах в прегръдка

- чаршафите бяха пашкул. 

“Те” моя пресядаща глътка,

а звездите - часовник от тюл!

© Ана Дев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??