22.11.2020 г., 8:35 ч.

Сбогом 

  Поезия » Любовна
681 3 3

Сбогом, 

Любов моя

Чиста, неопетнена

В сърцето заключена

Тихо

Смирена.

Сбогом

През сълзи

През пропасти

Неотмъстена. 

Последен е тоя път. 

Наистина Сбогом. 

Сбогом!

Аз зная след мене

Ще виждаш небето

Тъй чисто и ясно

Със вяра в очите

Със вяра. 

Ще дишаш. 

Пред бурите страшни

Ще вдигаш платната

И сладкия гъдел

Ей тука

Ей тука

В стомаха

Ти пак ще обичаш. 

Пак ще обичаш. 

И не от съжаление. 

И без страх 

И без мъка

Ще разпериш крилете си

Горе

Висока 

Велика!

Сбогом, 

Любов моя

Чиста, неопетнена

В сърцето заключена, 

Тихо

Смирена.

Сбогом

През сълзи

През пропасти

Неотмъстена. 

Последен е тоя път. 

Наистина Сбогом. 

 

Сбогом!

© Maria Radeva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И на мен ми хареса много! Но запомни едно от живелите по-дълго: всяка любов е последна... до следващата!
    Поздравления!
  • Видях включена в последователите, викам си: "Я да я видя тая Черна Роза", и ето ти...
    То така се вижда човек тук - по написаното.
    Хареса ми! Страстно, накъсано в емоциите, със здрава основа.
    Давай!
  • Много си истинска. Много истинска и страдаща. Красиво, красиво....
Предложения
: ??:??