18.09.2011 г., 22:59 ч.

Сбогом, лято 

  Поезия » Пейзажна
613 0 7

Реди по калдъръма злато

изгревът,

трептят

въздушни въпросителни.

Наперушинени,

накацалите гълъби

танцуват

туист

по парапета на съседа.

Краката им са розови…

С мирис на кафе

и прясно

недопушена цигара

прозорецът

откашля облаци.

Тополата протяга пръсти

в зелено

и само

петънцата

върху кожата

на неоткъсната смокиня

нашепват

„Сбогом, лято”…

 

© Мери Добрева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??