25.11.2020 г., 10:32 ч.  

Сбогом, Приятелю 

  Поезия » Друга
236 2 0

Това е. Имаше те, а сега си там, 

където моята сестричка вече е, 

където близки много на сърце

отишли са. Където ще отида сам. 

 

Приятелю, сбогувам се сега

със теб и думите сълзи са. 

Мъгла е тежка. Слънцето покри се

и капе тук, на листа ми, сълза. 

 

Приятелю, със теб пак ще се видим, 

и пак сестричка, близки ще открия. 

Но ето, че сега от болка вия. 

Да пиша вече и не мога, спирам.

-------

В памет на Пецата, мой приятел и един достоен човек. 

Поклон, Приятелю, и светъл път на душата ти! 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??