12.07.2008 г., 12:10 ч.

Сбъднат сън 

  Поезия
638 0 10
Дюлите презряват - но през август -
през юли можеш пресни да откъснеш.
Дланите ти помня - като лакмус
сред частиците - изящните ти пръсти.
Гласът ти ме събужда - като тътен,
разсънил позаспалите полета.
Като призрак във нощта ми се промъкваш,
разрязвайки със писъци сърцето ми.
А душата ти е жадна - малък процеп
в голямата, безпринципна вселена.
Гърдите ти са приказни потоци,
в които без да мисля ще се влея.
По трапчинките на бузите е пусто.
Отвори очи. Повярвай. Не сънуваш.
Макар че нощем устните от пурпур

без да спрат, от обич те целуваха...

 

 

© Валери Шуманов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??