4.02.2020 г., 16:32 ч.

Себепознание 

  Поезия » Друга
653 3 2

 

имаме само себе си

мила моя

имаме само себе си

и се обричаме

на задушаваща самота

разочароваме

напътстваме

мразим

обичаме се

и когато разплачем себе си

възниква въпросът

 

защо предпочетохме другите

 

имаш само себе си

мила

дай си време

дай си мир

дай си съвет

и разбиране

мила моя

трънният венец се носи трудно

и всъщност

от теб зависи

да превърнеш в рози

душевните си тръни

със които

пробождаш право във сърцето

правото да си щастлива

мила

моя

дай си обич

моя мила

имаш себе си

в този кървавочервен

и агресивен свят

 

и предпочитам

вместо другите да гледаш

да избереш живота

в който

да имаш само себе си

ще те направи силна

 

© Пепър Формаджи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??