11.01.2022 г., 19:48 ч.

Сечко дечко 

  Поезия » Пейзажна, За деца
654 3 17

Малък Сечко, Сечко дечко,

преспите премята.

Даже и полярна мечка

просна на земята.

Луд е колкото за двама

Сечко Февруари,

впрегнал е шейна голяма,

кара снежни бали.

И вилнее по пътеки,

из горите шари,

да налага с ледни щеки

де когото свари.

Но почакай, Сечко дечко,

и да се гневиш,

пролетта пристъпва лечко,

скоро ще заспиш!

 

 

*дечко – умалително за дете

*лечко – леко, лекичко

*де – съкратено от „къде“, използва се в разговорната реч

© Nina Sarieva Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Сечко Февруари »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??