12.05.2009 г., 17:11 ч.

Седем години! 

  Поезия
692 0 2

Колко бързо минават годините!

Кога бях първи клас!

Държейки тетрадката и моливите,

прага училищен прекрачих в захлас!

От този ден животът ми се преобърна.

Нямаше само забавни игри.

Как искам тогава да се върне,

с труд букви да уча под строги очи.

През годините често съм падала,

винаги е имало нечия ръка,

с която от земята съм ставала,

за да не ме изцапа прахта.

Със съучениците от осемдесет и пето

извървях дълъг, седемгодишен път.

Те ще останат скъпи в сърцето

чак до моята смърт.

Споделяхме радост и болка.

Заедно бяхме в добро или зло.

Приятели, не знаете колко

ще ми липсва това да бъдем едно!

 

....

На съучениците ми от 85 СОУ

© Сладурркатта Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Запази спомените си, миличка!
    Защото те доказват, че сме живяли!
  • Да бъдеш едно - е върховното щастие! За жалост с годините все по-трудно става. Дано това не важи за твоя живот! :
Предложения
: ??:??