14.03.2012 г., 23:46 ч.  

Летаргия 

  Поезия » Гражданска
553 0 2

Стресни се, овчедушно племе,

ако за твоята съдба ти дреме!

Имай достойнство, мъж бъди!

Иначе ще те сполетяват беди!

Мизерията да те погуби може,

за съдбата ти душа се тревожи!

Системата несправедлива е такава,

че бедният потиснат е в таз държава!

И мен боли ме от твоята зла съдба,

виждам, че си слабо, че си на ръба!

И ти, и аз просто жадуваме за лъчи,

но лесно те не се постигат, не мълчи!

Доброто ще дойде, народе, от теб самия,

кажи си:"Ще се боря, няма да се крия!"

Имай силен дух, имай стремежи, цели!

С усилия другите народи са успели!

Просто в доброто вярвай твърдо ти

и ще се сбъднат твоите идеали и мечти!

 

 

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Стихотворението не се е получило. Звучи като лозунг, твърде постно, без нищо запомнящо се. Разбирам възмущението ти, но това "да сплотим колектива" много социалистически звучи. И кой е "правилния път" и кой решава кой точно е правилният?
  • НЕ! НЕ! НЕ!

    и през прозореца ще го викна
    и?!

    безсмислени са тези стихове

    питаш за алтернатива
    покажи я

    блеенето не е
Предложения
: ??:??