21.03.2017 г., 17:58 ч.

Седмично 

  Поезия » Любовна
297 0 3

Понеделник е днес – ден на твойте очи.

Уловили моите в поглед втренчен и ням,

но говорят за обич, дето малко горчи

и за нежност, желание, сила, и блян.

После идва и вторник – ден на твойте ръце,

притиснали силно моя гръб с твоя гръд

и с пръсти минаващи през коси и лице –

изучават, запомнят и търсят пак плът.

Следва и сряда – ден на устните твои,

изпили жадно нектара на моята страст.

Ту меки, ту твърди, взели устните мои,

способни с усмивка да даряват и сласт.

Четвъртък е близо – денят на гласът ти.

Нашепващ и галещ, настойчив и твърд

Навяващ ми спомени, събуждащ мечти-

звучи непрестанно, тъй обичан и скъп.

Пореден е петък – ден на твойта душа,

без която не би бил единствен за мен.

Ранима и силна, скрита, често сама –

открита веднъж, тя задържа те в плен.

Живея те в събота, в неделя те чувствам

обичам те всякога – ден подир ден,

години от седмици – не, не пропускам.

И инак не може – ти си просто във мен.

© Надежда Тошкова Всички права запазени

05/03/2013

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??