31.03.2024 г., 11:32 ч.

Сега и завинаги 

  Поезия » Любовна, Философска
133 3 3

Преди да се изплашиш, че ще тръгна

от този свят, когато дойде време,

не давай леността да ме прегърне,

щом тихом се протегна да я взема...

Ще искам да въздъхна от умората,

на своето измъчено живеене.

Надявам се това да не е повод, 

да бързаш над пръстта ми да прелееш.

И не, че се съмнявам в ритуалите, 

посмъртно със цветята ме накичили, 

а просто ненавиждам да ме жалят,

макар че прѝживе желан съм и обичан... 

Но този миг ще дойде несъмнено, 

и аз ще те подготвям деликатно. 

Молбата ми е - просто постепенно 

да свикваш, че съм малко по за кратко... 

А колко ми се иска да е вечно, 

това което Господ подарѝ ни. 

Аз щях ли да се взирам във далечното, 

без теб ако ми свършваха годините? 

Сърцето ми се свива в нервен спазъм, 

от мислене и прѝлив във окото, 

на оня свят, че трябва пак да чакам, 

предвид че закъсняхме за живота... 

Но ти не гледай, моля те с тъга! 

Дори и още ден да ни остава, 

аз бих умрял, че пак да се родя, 

щом вечно само теб ще изживявам! 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

30.03.2024

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??