Прегърнах слънцето нежно
откраднах мъничко пламъче
от него изпредох си прежда
и сега красиво съм паяче
висят по стените ти мрежи
но нали на никой не преча
светулки са моите копнежи
от тях си оплетох елече
сега съм готово за зимата
не ме плаши с гневът си
на теб измръзна ти римата
споко ще я сгрея с дъха си
© Ивелина каменова Всички права запазени