15.07.2023 г., 20:14 ч.

Селски край 

  Поезия » Пейзажна
181 0 0

 

 

Нагоре по зелената ливада,

нататък -- към отвъдните гори,

минавам през мочурища и вади,

край гъби в малки дъбови кории.

 

Дървета -- великденски великани -- 

безмълвни до купите от сено, 

съзирам из полета и ормани.

 

А нейде, в средбалканското село --

 

по уличките тесни и огрени,

под навеси, кошари и в двори

се лутат мигове в деня родени...

Шумят под него старите гори.

 

                            30. юни 1989 г.

                            с. Кипилово

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??