Мойте думички са нежни –
повечето са копнежни.
Аз копнея по звездите
и по семето в браздите.
Стиховете са дантели
и са птици отлетели.
Плетени са те на кука
с много обич и без скука.
Всяка думичка е зрънце
под любимото ми слънце.
А в душата ми пониква
златна семчица от тиква!
© Никола Апостолов Всички права запазени
Поздрави!