23.06.2009 г., 1:39 ч.

Сенки 

  Поезия » Любовна
658 0 1

Там...

На онова - нашето място,

зарових любовта ни...
Под сенките на вековните борове

и тишината на спомени...
И  даже бодливи рози отгоре положих...
Да...Тази твойта любов...

без която не можех...
Измолих дори времето

да бъде до мен, вместо тебе -
и от него с нескрито нахалство

да грабя онази утеха, която

да ме върне тогава,

когато живеех без теб!
Карах самотата да заспива до мен,

вместо тебе,

но дори хладните ù длани не успяха

да ме превърнат в купчина лед...
И сърцето си хвърлих във ада -

всеки спомен за теб там да бъде изгарян...
И душата си разкъсах...

и подарявах от нея парчета...
И на дъжда се помолих -

от мене теб да  измие...
И в стени от мълчание твоята сянка зазиждах...
И на небето се молих...
И на звездите се вричах...
И те намразих...

И пак те обичах...

© Петя Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво е...не... прекрасно е, излязло от красиво и обичащо сърце... Винаги съм мечтал някое такова сърце да бие така и за мен... и винаги съм мечтал някой да напише нещо такова и за мен...
Предложения
: ??:??