Дъждът безутешно ридае
със хиляди капки - красиви сълзú.
Вятърът спира - нещо гадае.
Мъглата страхливо пълзи.
Лицето си мокро изтрива
дъждът със сатенена кърпа синя.
Хоризонтът полека се скрива
зад осланена смокиня.
Сиви поли Есента влачи
и стъпките ù люлеят тревата.
Самотно дърво очаква здрача,
заслушано в тишината.
© Нина Чилиянска Всички права запазени