31.08.2023 г., 9:01 ч.

Септемврий е милунката на Бога 

  Поезия
159 3 6

СЕПТЕМВРИЙ Е МИЛУНКАТА НА БОГА

 

... септемврий врътна жълта броеница на пейката ми в дрипавия парк,

и припекът – плашлива малка птица, слетя ми край изтъркания кларк,

накъса ми се песничката птича! – мелтемът над морето вой поде –

и листопадът тръгна да се свлича като талаш, настърган със ренде,

наметнала оранжевата грейка, край мен Айшето суркаше метла,

 

и синевата нейде си офейка! – тъй както – ненадейна – бе дошла,

наместо с орда гларуси да грача връз полковете чорлави вълни,

през кроткото спокойствие на здрача потънах във премъдри тишини,

ще се помоля – утре пак да мога със стихче да ви вдигна призори!...

Септемврий е милунката на Бога, която всички прави ни добри.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??