13.07.2019 г., 7:33 ч.

Серенада – присмехулник 

  Поезия » Любовна, Хумористична, Философска, Друга
716 2 4

Този текст за песен, е специално написан за мелодията на Антоан Антонов (meteor) "Серенада". Давам права на Антоан, да използва текста за създаване на песен и да го преработва, ако е необходимо. Линк към мелодията можете да кликнете от тук: https://otkrovenia.com/bg/muzika/serenada-13?autoStart=1  

 

Присмехулник от парка се киска,

като селски наперен ерген –

той се смее на мен, че те искам,

че желая от теб да съм в плен.

 

Присмехулнико, птицо дръглива!

Ах, ти гарго - тъй подла и зла…

Ти не знаеш ли как се умира,

за любов, от любов в любовта?

 

Ако имаш крила ала нямаш душа,

ако вместо сърце имаш кално дайре –

присмехулнико, птицо креслива,

ще се смееш горчиво в калта!

 

Ако имаш крила ала нямаш душа,

ако вместо сърце имаш кално дайре –

присмехулнико, птицо креслива,

ще се смееш горчиво в калта!

 

Присмехулник от парка се киска…

Този твърде наперен ерген –

той не знае, какво е да искаш,

да летиш от любов възвисен.

 

Той не знае, какво е да даваш –

да обичаш с душа и сърце…

Присмехулнико! Ти се забравяш!

Ти, си жалко, пернато прасе!

 

И да имаш крила ако нямаш душа,

ако вместо сърце дрънкаш кално дайре –

присмехулнико, птицо свадлива,

ще потънеш на веки в калта!

 

И да имаш крила ако нямаш душа,

ако вместо сърце дрънкаш кално дайре –

присмехулнико, птицо свадлива,

ще потънеш на веки в калта!

 

 

 

© Бостан Бостанджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??