Този текст за песен, е специално написан за мелодията на Антоан Антонов (meteor) "Серенада". Давам права на Антоан, да използва текста за създаване на песен и да го преработва, ако е необходимо. Линк към мелодията можете да кликнете от тук: https://otkrovenia.com/bg/muzika/serenada-13?autoStart=1
Присмехулник от парка се киска,
като селски наперен ерген –
той се смее на мен, че те искам,
че желая от теб да съм в плен.
Присмехулнико, птицо дръглива!
Ах, ти гарго - тъй подла и зла…
Ти не знаеш ли как се умира,
за любов, от любов в любовта?
Ако имаш крила ала нямаш душа,
ако вместо сърце имаш кално дайре –
присмехулнико, птицо креслива,
ще се смееш горчиво в калта!
Ако имаш крила ала нямаш душа,
ако вместо сърце имаш кално дайре –
присмехулнико, птицо креслива,
ще се смееш горчиво в калта!
Присмехулник от парка се киска…
Този твърде наперен ерген –
той не знае, какво е да искаш,
да летиш от любов възвисен.
Той не знае, какво е да даваш –
да обичаш с душа и сърце…
Присмехулнико! Ти се забравяш!
Ти, си жалко, пернато прасе!
И да имаш крила ако нямаш душа,
ако вместо сърце дрънкаш кално дайре –
присмехулнико, птицо свадлива,
ще потънеш на веки в калта!
И да имаш крила ако нямаш душа,
ако вместо сърце дрънкаш кално дайре –
присмехулнико, птицо свадлива,
ще потънеш на веки в калта!
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.