26.12.2020 г., 7:05 ч.

Серенада в зимна нощ 

  Поезия » Любовна, Хумористична
835 0 4

ТОЙ:

 

Вали снежец, студена зима.

И ето ме, пристигнах с коня.

Но тази нощ ти на балкона

няма как да си, любима.

Прозорче свети и сега

стоиш на него и ме чакаш.

От стаята ти със ръка,

усмихвайки ми се, ми махаш.

И почвам, свиря на лютнята

и песен пея в късен час.

Излиза пара от устата,

вулкан на любовта съм аз.

 

ТЯ:

 

Дойде любимият ми... Той

за мен на всичко е готов.

От студ не го е страх - герой.

Това нарича се... Любов.

 

ТОЙ:

 

Минава вече полунощ.

Измръзнах  целият в снега

и губи тялото ми мощ,

и няма как да ти река.

Не пих и вино... Ще танцувам,

да се постопля малко, мила.

Старая се, не се преструвам

и идва струва ми се сила.

А ти отгоре, от учуда

ръкопляскаш и се смееш.

Влюбен съм и в мене шута

как ли ти ще проумееш?

 

ТЯ:

 

И танцува сладко... Той

за мен на всичко е готов.

От студ не го е страх - герой.

Това нарича се... Любов.

 

КОНЯТ:

 

Да беше лято, ала то

е зимна нощ, вали и сняг.

Какво безумие... Защо?

Господарят е глупак.

 

БАЩАТА НА ЛЮБИМАТА:

 

Кой е там? Хей, кой отвън

вдига шум до небесата

и тревожи моя сън?

Ще те гоня със лопата!

 

ТОЙ:

 

Тръгвам, мила! О, прости!

 

ТЯ:

 

Утре пак ще дойдеш ти!

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А така! Време е! Стига с това размотаване! Благодаря ти, Щураче!
  • Оо, Жулиета, слизай от балкона!
    Кога ще оседлаеш и възседнеш коня?
    Не е ли време да си амазонка,
    а не балконска, кисела лимонка

    А ти, Ромео, стига си треперил.
    Не се ли натрепери донасита?
    Щом Жулиета-та си си намерил,
    грабни я, стига рий с копита :Р
  • И аз ти благодаря!
  • 😂😂😂 ...
    Благодаря ти!
Предложения
: ??:??