16.07.2021 г., 16:59 ч.

Сестри на вятъра 

  Поезия » Философска
596 0 1

                                  Сестри на вятъра

 

 

 

 

Вълните морски, на вятъра сестрите,

една след друга се гонят към брега.

Пенливи сякаш с плетени дантели,

достигат брега и галят нежно пясъка.

 

Вървя по пясъка и ги усещам една по една,

идват, морето ми ги изпраща с усмивка.

Поздрав от него, то сякаш разбира слова,

мойте слова за него, стиховете ми от душа!

 

Говорим си с теб мое море както някога,

аз ти чета стиховете си а ти ми изпращаш вълна'.

Една Голяма морска вълна', сякаш ме разбра,

разбра душата ми, даваш ми утеха една.

 

Тръгвам сега от теб мое  мило Черно море,

довиждане не сбогом аз ти пожелавам.

А сестрите на вятъра стават буйни сега,

ще ми липсвате, до скоро виждане се надявам.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??